Estetica Dentara

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologice prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate.

Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la estetica dentara. Tehnologia stomatologica moderna si specializarea doctorilor stomatologi fac in asa fel incat aceste tehnici sa fie din ce in ce mai solicitate.

Implantologie

Implantul dentar reprezinta una din marile descoperiri ale medicinei dentare, aducand solutii revolutionare si speranta pacientilor edentati (cu dinti lipsa), in anumite cazuri schimband practic vietile oamenilor. Inserate pe locul fostelor radacini, implanturile dentare constituie practic baza noilor dinti, care vor avea rol functional si o estetica asemenea dintilor naturali.

Pacientii protezati prin implanturi recastiga abilitatea de a manca aproape orice si zambesc cu incredere, stiind ca noii lor dinti arata impecabil. Prin inserarea implantelor dentare se pastreaza integritatea structurii faciale (a arcadelor dentare), reducand inconvenientele pe care le produce pierderea unuia sau mai multor dinti.

Implanturile dentare pe care le utilizam sunt de ultima grneratie, alese in urma unei bogate experiente cu diverse sisteme.

Chirurgie

Tehnicile specifice de chirurgie orala / dentara sunt folosite doar atunci cand este necesar intr-un cabinet stomatologic. Fie ca este vorba de o extractie sau de proceduri mai complicate, medicii nostri vor finaliza cu succes interventia chirurgicala.

Protetica

Atunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla obturatie (“plomba”). Peretii restanti sunt prea subtiri pentru a putea suporta presiunea care se exercita asupra dintelui atunci cand mancam si se pot fractura. De aceea este necesara protectia peretilor sanatosi, prin acoperirea lor cu o coroana dentara.

Pentru ca folosim materiale de cea mai buna calitate, pentru ca avem o colaborare stransa cu tehnicienii dentari si pentru ca acordam o atentie speciala dorintelor pacientului, obtinem lucrari protetice care exceleaza prin estetica si functionalitate.

Odontoterapie

Diversele probleme ale dintilor, de la carii simple pana la complicatii grave ale acestora, pot fi eliminate cu ajutorul tratamentelor endodontice corespunzatoare. Tratamentele presupun refacerea structurii si functionalitatii dintilor afectati cu ajutorul unor materiale si tehnici moderne, ce permit obtinerea de rezultate durabile si perfect estetice.

Endodontie

Endodontia este specialitatea care se ocupa cu tratamentul canalului radicular si reprezinta baza stomatologiei, deoarece durata de viata a dintelui depinde in primul rand de corectitudinea acestui tratament.

Cu multa atentie si precizie, medicii nostri pot realiza obturatii de canal care sa creasca semnificativ durata de viata in timp a dintilor al caror nerv a fost scos. Procedura presupune mai multe etape – curatarea canalelor radiculare, prepararea si conformarea mecanica, sterilizarea si, in final, obturarea – care trebuie sa se intinda pe toata lungimea canalului radicular si sa aiba o consistenta omogena.

Parodontologie

Afectiunile gingivale (gingivita si parodontopatia) sunt o problema frecventa, care poate cauza pierderea danturii. Cu cat sunt descoperite si tratate mai devreme, cu atat mai mari sunt sansele de a evita complicatiile. Prin urmare, va recomandam sa acordati atentie gingiilor sangerande sau inflamate si sa nu amanati vizita la medicul stomatolog.

Inflamatia gingiilor sau gingivita apare atunci cand pe dinti se formeaza placa – o pelicula aderenta de bacterii si resturi alimentare. Daca nu o indepartati periodic, placa se aduna rapid la marginea gingiilor, acolo unde se întalnesc dintii cu gingiile, formand treptat depozite dure de tartru. Acesta irita si inflameaza gingia, dandu-i un aspect umflat si rosu si facand-o sa sangereze cand va spalati. Ignorand problema, riscati sa ramaneti fara dinti, la un moment dat.

Ortodontie

Ortodontia este o specializare a medicinei dentare care se ocupa de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Copiii, adolescentii și adultii au nevoie de tratament ortodontic atunci cand prezinta anomalii dento-alveolare.

In ultimii ani, tot mai multi adulti au ales sa urmeze tratamente de corectare a pozitiei dintilor, nemultumiti fiind de aspectul danturii. Tratamentul dureaza mai mult decat in cazul copiilor si al adolescentilor, dar rezultatele sunt spectaculoase.

Profilaxie

Profilaxia reprezinta prima si cea mai importanta etapa a ingrijirii dintilor. Respectarea masurilor profilactice salveaza timp si efort, si elimina eventualul disconfort al tratamentelor stomatologice. Intretinerea unor dinti sanatosi tine de fiecare dintre noi, de felul in care aplicam proceduri simple de igiena orala, precum periajul corect si folosirea atei dentare.

Una dintre cele mai importante preocupari ale medicilor de la XELADENT vizeaza promovarea masurilor de igiena orala in randul pacientilor si al copiilor; in acest sens, avem in proiect dezvoltarea unor programe educationale in scolile din Bucuresti, pentru o mai buna cunoastere, in randul copiilor si adolescentilor, a masurilor elementare de igiena si preventie a afectiunilor stomatologice.